Bygger nytt CFO-nettverk i Norge etter velprøvd svensk modell

Nettverket Agenda CFO har etablert seg i Norge. Konseptet kommer fra Sverige, hvor nettverket har eksistert siden 2009. Første event er allerede i oktober.

Pål Rokke (t.v.) og Per Bjørkum drar i gang et CFO-nettverk etter modell fra et velprøvd svensk konsept.
Publisert Sist oppdatert

Pål Rokke og Per Bjørkum i Geelmuyden Kiese ruller nå i gang nettverket Agenda CFO i Norge. Målet er å skape arrangementer for økonomidirektører, CFOer og controllere, for inspirasjon og deling av kunnskap og erfaring. 

Mens Bjørkum har vært kommunikasjonsrådgiver med fokus på finans i en mannsalder, kom Rokke fra stillingen som norsk leder for Citibank i april – etter nesten 27 år i den globale forretningsbanken. 

– Som leder i Citibank var CFO den personen vi oftest forholdt oss til hos kundene og ble godt kjent med. Det er lenge siden jeg fanget opp interessen for et nettverk av CFOer, og det er et behov som har blitt stadig større i takt med at CFOens ansvarsområde har vokst, sier Rokke.

Store endringer i rollen

Han nevner rapportering av samfunnsansvar (ESG), valg av ERP-løsning, kunstig intelligens, IT-sikkerhet, investorkommunikasjon og strategiske initiativer – alt dette er temaer som kommer på toppen av alt CFO-rollen allerede inneholdt. Likevel finnes det ingen åpne nettverk for CFOer. 

– At Agenda CFO fungerer så bra i Sverige, med rundt 3.000 medlemmer i nettverket, gjør oss selvsagt optimistiske til at modellen kan fungere bra også i Norge. Det er ingen grunn til å tro at svenske CFOer har signifikant større behov for kunnskapsdeling enn vi har på vår side av grensen, sier Bjørkum. 

Nå jobber Rokke og Bjørkum med agendaen til første treff i Oslo, som skal skje i oktober. Deltakelsen er gratis for CFOene. Ifølge de to er den største utfordringen å prioritere hva som er viktigst og mest aktuelt for målgruppen, for det er mer enn nok problemstillinger å velge blant, sier Rokke:

– CFO-rollen har vokst betydelig de siste årene, og som nevnt har de fått flere nye områder å forholde seg til. Alt dette kan fremstå som overveldende, men heldigvis finnes det mange kompetente mennesker som kan gi målgruppen praktiske og konkrete råd. Et utvalg av disse skal vi ha på scenen i oktober.

Powered by Labrador CMS