Partnermodell for vekst:

Derfor tar Aider opp syv ansatte som partnere i selskapet

Regnskapsraketten Aider fortsetter å «stjele» modellkonsepter fra revisjon: Syv sentrale mellomledere og ansatte får nå opprykk til partner – en posisjon som også gir dem aksjer i selskapet. Her forklarer Aider-sjef Andreas Vik hvorfor og hvordan de bruker partnermodellen.

De nye Aider-partnerne. Fra venstre: Glenn Morken Havre, Anne-Solveig Nesheim, Andreas Christensen, Lisbeth Kittilsen, Robin Olsen, Elin Bergum og Arve Skjervheim.
Publisert Sist oppdatert

Før helgen kunne Aider fortelle at de har tatt opp syv ansatte som partnere i selskapet. Det er en type kunngjøring man regelmessig hører fra de større revisjonsselskapene, men det er ikke akkurat dagligdags med tilsvarende kunngjøringer fra aktører innen regnskap.

Tre kriterier legges til grunn

– Det er jo veldig stas for Aider, dette. Partner er det øverste stillingsnivået vi har for de ansatte, og man skal levere veldig godt for å bli vurdert i et partnerløp. I Aider har vi utarbeidet en formell prosess for dette, slik at vi kan være trygge på at vi gjør gode og riktige evalueringer, forteller Aider-sjef Andreas Vik til Økonomi24.

Aiders partnerløp innebærer at kandidater til å få et slikt opprykk først må gjennomgå en «partner training» som foregår over et år, og at den formelle beslutningen om å ta dem opp som partnere tas av styret. Vik forteller at de har tre kriterier som legges til grunn:

– Vi er veldig opptatt av å ha gode ledere som evner å utvikle de ansatte på en god måte, «Folk først» er jo en av verdiene våre. Dessuten må de være dyktige på å skape gode kundeleveranser, og de må ha vist at de evner å bidra til selskapets vekst gjennom sine relasjoner og nettverk. 

– På dette nivået blir man like fullt gjenstand for en totalvurdering av et lederskap. Aider har rukket å passere tusen ansatte, og da er det kjempeviktig for oss å ha ledere som både kan dra lasset internt og vise lederskap ut mot kunder, sier Vik.

Aiders nye partnere:

Glenn Morken Havre (Bergen)

Anne-Solveig Nesheim (Sandvika)

Andreas Christensen (Porsgrunn/ Skien)

Lisbeth Kittilsen (Skien)

Robin Olsen (Regionsleder Østfold)

Elin Bergum (Oslo)

Arve Skjervheim (Skien/Grasp Labs)

Inn på eiersiden

De nye partnerne kan ikke bare smykke seg med en fjong tittel, det følger også med aksjer i Aider.

– Den første tiden etter oppstart var det bare eierne bak selskapene vi kjøpte som fikk komme inn på eiersiden. Men vi etablerte ganske raskt et MIP, altså et management incentive program, for å sikre at interne talenter kunne bli en del av eierskapet. De som  blir partnere hos oss, innlemmes i aksjeprogrammet og får medeieskap i Aider. Selskapet har jo hatt en økonomisk utvikling som gjør eierskap hyggelig, sier han.

Aider har vokst fra null til over tusen ansatte på litt over fem år. I denne perioden har de kjøpt femti selskaper, halvparten av dem bare de siste tre kvartalene. Alt dette har de gjort uten fremmedkapital.

De har riktignok et obligasjonslån som har vært helt avgjørende for at de har kunnet holde den farten de har gjort, men det er altså ingen eksterne eiere som har spyttet inn penger. Ingen andre regnskapsselskaper – ja, knapt noen andre selskaper i det hele tatt – kan vise til tilsvarende vekst i Norge.

– Ganske mange regnskapsbyråer stopper på ti personer og rundt 10-12 millioner i omsetning, og det skjer gjerne fordi én person sitter på eierskapet. Vi har bevisst valgt en strategi som innebærer at eksisterende aksjonærer vannes litt ut, og det gjør vi fordi vi føler oss sikre på at de vi slipper inn er folk som vil bidra til å gjøre selskapet enda bedre på å levere god verdi for kundene, sier han.

«Beyond accounting»

– Med den utviklingen som er på compliance- og teknologisiden, blir tilværelsen stadig mer krevende for de mindre miljøene. Vi merker at vi er attraktive kjøpere, og har derfor fått rom til å legge lista litt høyere for å bli en del av vårt system, sier Aider-sjefen.

Nå nøyer Aider seg heller ikke lenger bare med regnskap. De som har fulgt med nå de kunngjør nye transaksjoner vil ha lagt merke til at rådgivningsmiljøer, og til og med programvareselskaper, nå har stått på handlelisten til selskapets oppkjøpsteam.

– Ja, vi har gjort en endring nå i 2024, hvor vi også bruker oppkjøpsmusklene våre inn mot rådgivning og teknologi. Vi har foreløpig gjort fem slike oppkjøp, hvorav ett programvareselskap. Vi ser at vi, langt på vei sånn som revisjonsselskapene gjør det, tjener kundene bedre ved å ha en enda bredere kompetansemix å levere tjenester på. Det skaper verdi både for oss og kundene, slår Vik fast.

Powered by Labrador CMS