ECIT snuste på milliarden i andre kvartal

ECIT vokser videre, men ikke like fort som før: Den organiske veksten i andre kvartal var 3,1 prosent, og omsetningen endte på 980 millioner kroner.

Peter Lauring er konsernsjef i ECIT
Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2023 uttalte ECIT-sjef Peter Lauring til Finansavisen at han håpet markedet vil se på ECIT som en kjedelig aksje med stabil vekst og stadig bedre lønnsomhet.

Da selskapet mandag morgen kunngjorde sine resultater for andre kvartal, kunne det se ut til at den strategien ligger fast. Selskapet omsetning lå 11,7 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor til 980 millioner kroner (organisk omsetningsvekst var 3,1 prosent), og overskuddet for perioden endte på 42 millioner – opp 1,6 prosent år over år.

På EBITDA-nivå – som for ECITs tilfelle også er før transaksjons- og restruktureringskostnader – endte resultatet riktignok på 144 millioner, tilsvarende en økning på 18,3 prosent.

ECITs omsetning i 2. kvartal, fordelt på virksomhetsområde

Nøkkeltall (NOKm) Konsern F&A IT Tech
Omsetning98057137955
EBITDA144100461
Vekst i total omsetning18,3%9.30%11.80%45.20%
EBITDA-margin14,7%17.50%12.20%1.50%

Kilde: ECIT

I rapporteringsøyemed kaller ECIT sin regnskapsvirksomhet F&A, og det er denne delen av selskapet som står for det meste av både omsetning og resultat (på dette nivået oppgis ikke «vanlig» overskudd, kun EBITDA-tall). Dette forretningsområdet har kjøpt seg inn i tre virksomheter i Sverige i løpet av første halvår: Frejs, Företagsbyrån og Pragati, med eierandeler på henholdsvis 100, 75 og 91 prosent.

IT-virksomheten leverer IT-relaterte tjenester som blant annet sikkerhet, outsourcing, hosting og konsulentarbeid, økte sin omsetning med 11,8 prosent. Av rapporten fremgår det at markedsforholdene for dette forretningsområdet har vært krevende, og denne usikkerheten ventes å fortsette.

Tech-divisjonen, som leverer programvareløsninger, kan vise til den bratteste vekstkurven. Ifølge rapporten kommer dette som en følge av at ECIT har videreutviklet sine løsninger innen lønn, regnskap og kontorstøtte. Det er denne delen av virksomheten som kan bli positivt påvirket av at selskapet kjøpte rundt 25 prosent av Zirius AS, en aktør som lager ERP-løsninger for kunder i øvre sjikt av SMB-segmentet.

Eneste avvik fra strategien om å være en «kjedelig aksje», er oppkjøpstilbudet på ECIT som løper til 1. oktober (hvis det ikke forlenges). Det gir selskapets aksjonærer (under gitte begrensninger) anledning til å selge sine aksjer til selskapet for kurs 10 kroner. Dette førte naturlig nok til at aksjekursen, som i dagene før tilbudet hadde vaket på nivåer rundt 7,50, hoppet opp nærmere 10 kroner.

– Det har vært en glede å se ECIT vokse som børsnotert selskap siden 2021. Dette tilbudet som gir kvalifiserte aksjonærer mulighet til å selge sin beholdning helt eller delvis, gir en mulighet til å følge med på den fortsatte veksten i ECIT og ta del i selskapets langsiktige verdiskapningspotensial, sier konsernsjef Peter Lauring i kvartalsrapporten.

Powered by Labrador CMS