Arendalsuka 2024:

Her er revisjons- og regnskapsaktørenes satsinger på Arendalsuka

PwC og Deloitte er revisjonsselskapene som satser mest på egne arrangementer under Arendalsuka, men også Visma legger store ressurser ned i å skape debatt. Se vår oversikt her.

Arendal står foran det årlige storinnrykket av politikere og alle som vil imponere dem. Alle de store revisjonsselskapene er representert, og både BDO og EY stiller med toppsjefen.
Publisert Sist oppdatert

Arendalsuka holder koken som arenaen hvor de som vil påvirke samfunn eller politikk må være med og bli sett. De i vårt segment som har mest ressurser å satse på dette, er naturlig nok revisjonsselskapene, med sine store rådgivningsmiljøer.

Det svinger litt opp og ned fra år til år hvor mye ulike aktører engasjerer seg, men i år ser det i hvert fall ut til at Deloitte har bestemt seg for å gå «all in».

Revisjons- og regnskapsaktørene på Arendalsuka 2024

Revisjons- og regnskapsaktørenes arrangementer på Arendalsuka:

Velg ukedag:

Velg selskap:

Alle vil snakke om kunstig intelligens

Deloitte har nemlig hele 11 arrangementer på egen kjøl i Kirkebakken 5, sender talspersoner til to, og stiller i tillegg med bakgrunnsmateriale til et av de mer uformelle arrangementene (en analyse av fotballagene i de øverste ligaene til en fotballkveld). Deloitte tar for seg blant annet habilitet og interessekonflikter, faren for å bli svindlet og Norges konkurransekraft i energitransisjonen – og i tillegg skal kunstig intelligens behørig behandles fra flere innfallsvinkler.

PwC har heller ikke holdt så mye tilbake: De har leid stordekket på Christian Radich, hvor de rigger seg til med arrangementer fra morgen til kveld tirsdag 13. august – om blant annet energiomstilling og kunstig intelligens på agendaen. I tillegg til at to representanter derfra stiller i debatter dagen etter. BDO har leid Symposium for sine arrangementer samme dag og skal diskutere bærekraftsvalg, fremlegge årets bygg- og anleggsanalyse – og naturligvis også snakke litt om kunstig intelligens.

KPMG har to egne arrangementer («Skattedebatten 2024 – er dagens skatter næringsfiendtlige?» og «Norges største selskaper om sin AI-strategi»), men stiller i likhet med de andre ut representanter til å delta i debatter og panelsamtaler som arrangeres av andre. EY har i år ingen arrangementer i egen regi, men stiller til debatt hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, samt til en prat om kunstig intelligens i DN-teltet.

Litt stillere i regnskapsleiren

Aktivitetsnivået er langt lavere hos regnskapsforetakene. Amesto er den eneste av disse aktørene vi har funnet på arrangørlista, med to arrangementer om sirkulærøkonomi (på tirsdagen), og der har de søkt sammen med Econa, Elektroforeningen og advokatfirmaet CODEX. Videre stiller Regnskap Norge med en representant på en debatt om miljøkrav i anbudskonkurranser, arrangert av Elmera Group.

Visma er på sin side alene blant systemleverandørene til å stille – med fem arrangementer på egen kjøl på onsdagen, og ett arrangement sammen med IKT Norge på torsdagen.

Powered by Labrador CMS