42% hadde ikke klart en uforutsett utgift på 25.000

Økonomiske bekymringer øker i omfang: En ny undersøkelse viser at 54 % av befolkningen har tatt grep for å få økonomien til å gå rundt. Samtidig er hver fjerde nordmann alvorlig bekymret for egen økonomi.

Publisert Sist oppdatert

– Folk med økonomiske bekymringer er mennesker som ikke har det bra, vi må hjelpe dem å lette denne byrden, sier Solveig Bratli Skjerven.

Hun er daglig leder i Kan, en digital økonomisk rådgivningstjeneste som bistår norske arbeidstakere med personlig økonomi. Nå har Norstat gjort en undersøkelse på vegne av Kan, og avdekket at 54 % av befolkningen har gjort grep det siste året for å få økonomien til å gå rundt. I undersøkelsen svarer også 42% at de ikke hadde klart å betale en uforutsett utgift på 25 000 kroner.

– Dette beløpet kan for eksempel være en reparasjon på bilen eller en vannskade som oppstår hjemme, typiske ting som må betales raskt for å kunne fortsette å leve livet slik man er vant til. For mange medfører det å for eksempel miste tilgang til bil at hverdagen rett og slett ikke går rundt, så at dette fører til økonomiske stress og bekymringer i hverdagen er det ingen tvil om, sier Bjørn Harald Heier, økonomisk rådgiver i Kan.

Nordmenns økonomiske bekymringer har vokst seg større, og dyrtiden har vart lengre enn mange forestilte seg. Selv om noen banker nå har begynt å skru ned renta, er veien tilbake til «normalen» trolig fortsatt lang.

Powered by Labrador CMS