Agenda CFO-gründer: Nettverk er spesielt viktig i Skandinavia

– Uten å dele best practices og lære av andres erfaringer, hvordan skal man utvikle seg? Det spør den svenske nettverksgründeren før første norske event i CFO Forum i oktober.

Dennis Lodin var initiativtaker til CFO Forum i Sverige. Konseptet lanseres nå i Oslo i slutten av oktober 2024.
Publisert Sist oppdatert

Pål Rokke og Per Bjørkum i Geelmuyden Kiese har startet nettverket Agenda CFO i Norge. En stor del av virksomheten er gratis konferanser finansiert av sponsorer, og den første i Norge finner sted i Oslo 22. oktober.

Konseptet er hentet fra Sverige, hvor Dennis Lodin er primus motor for et nettverk med 3.000 medlemmer. Vi tok derfor en prat med ham om erfaringene i Sverige.

– En viktig motivasjon for CFO-er å delta i Agenda CFO er muligheten for profesjonell utvikling. CFO-er står ofte alene i sine utfordringer, og Agenda CFO tilbyr et rom der de kan utveksle erfaringer, bygge nettverk og få faglig input, sier Dennis Lodin, grunnlegger av nettverket.

Lodin, som selv er CFO, setter sammen agendaene basert på egne erfaringer, innsikter fra workshops og samtaler med andre økonomiledere.

Vi stiller alltid spørsmålet: Hva holder CFO-ene våkne om natten?

Dennis Lodin,
CFO Forum

– Vi stiller alltid spørsmålet: Hva holder CFO-ene våkne om natten? Svarene vi får, danner grunnlaget for temaene våre. Vi sender også ut jevnlige undersøkelser til vår database med over 3000 CFO-er for å holde eventene relevante, forklarer han.

Digitalisering i en avslappet atmosfære

Når det gjelder de viktigste temaene for CFO-er de neste 24 månedene, trekker Lodin frem digitalisering. Selv om digitalisering har vært på agendaen i flere år, ser han fortsatt et stort behov for forbedring innenfor effektivisering og automatisering av finansavdelinger.

– Digitalisering er et begrep som stadig utvikler seg. Automatisering og AI vil fortsette å spille en avgjørende rolle for å optimalisere økonomifunksjoner og redusere risiko, sier Lodin.

Et viktig aspekt ved Agenda CFO er å legge til rette for kunnskapsutveksling mellom medlemmene. For å skape reell nettverksbygging må man tørre å bryte ned barrierer, mener Lodin. På arrangementene hans starter han ofte med en uhøytidelig gest, for eksempel å danse inn i rommet, for å sette en avslappet tone.

Positiv tilbakemelding og verdifulle nettverk

Agenda CFO får positive tilbakemeldinger fra deltakerne, spesielt når det gjelder verdien av nettverket, ifølge Lodin:

– Vi ser at en stor andel av deltakerne kommer tilbake til flere eventer. De forteller oss at vi forstår deres utfordringer og at eventene våre er svært relevante.

Han trekker også frem at mange CFOer har fått karrieremuligheter gjennom nettverket, fordi både rekrutteringsbyråer og headhuntere ofte deltar på eventene. Den sosiale verdien av å delta i Agenda CFO er også betydelig, ifølge Lodin.

– Vi skaper varige relasjoner mellom bransjekollegaer som ikke nødvendigvis kjente hverandre fra før. Gjennom deling av felles utfordringer bygges det nettverk som varer. Denne sosiale interaksjonen har ført til at mange CFO-er nå har en profesjonell støttespiller de kan henvende seg til ved behov, sier han.

Denne sosiale interaksjonen har ført til at mange CFO-er nå har en profesjonell støttespiller de kan henvende seg til ved behov,

Dennis Lodin,
CFO Forum

Et nettverk tilpasset skandinaviske CFO-er

Lodin erkjenner at fordelene med nettverksdeltakelse henger sammen med medlemmenes eget engasjement.

– Det er alltid noen som ikke ser verdien av videreutvikling eller nettverk. Men uten å dele best practices og lære av andres erfaringer, hvordan skal man utvikle seg? spør han.

Agenda CFO er det Lodin kaller et lavterskeltilbud for CFO-er, og er kostnadsfritt for dem som har denne rollen, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for selskaper med begrensede budsjetter for personlig utvikling. Lodin mener at nettverksbygging er spesielt verdifullt i Skandinavia.

– Det er mye handel og samarbeid mellom de skandinaviske landene, og et sterkt nettverk gir stor nytte for CFO-er som opererer i denne regionen. Rollen som CFO er ofte isolert, og derfor er det viktig å få inn ekstern input for å kunne navigere i et raskt skiftende økonomisk og digitalt landskap.

Powered by Labrador CMS