EY og GrantThornton bøtelagt av PCAOB

Den amerikanske oppsynsmyndigheten Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) har sanksjonert fem revisjonsfirmaer for brudd på regler og standarder knyttet til rapporteringskrav og kommunikasjon med revisjonsutvalg. Sanksjonene inkluderer bøter på totalt 165 000 dollar.

Inngangspartiet til EYs kontor i Oslo
EY er ett av revisjonsselskapene som har fått
Publisert

PCAOB melder at fire av de sanksjonerte firmaene, herunder Ernst & Young AG (Sveits) og Grant Thornton LLP (Canada), fikk bøter for å ha brutt kravene til kommunikasjon med kunders revisjonsutvalg, etter kravene i PCAOB-standardene AS 1301 og Rule 3524.

Ernst & Young AG ble ilagt den største boten på 45.000 dollar for sine overtredelser. Grant Thornton LLP fikk en bot på 30.000 dollar og ble i tillegg funnet skyldig i manglende dokumentasjon av revisjonsutvalgets forhåndsgodkjenning av visse tjenester. 

Accell og Crowe MacKay fikk også bøter for lignende forhold, på henholdsvis 40.000 og 30.000 dollar. Halpern & Associates fikk en bot på 20.000 dollar for å ha unnlatt å rapportere til PCAOB at det var initiert en disiplinærsak mot firmaet.

Konsekvenser og tiltak

Dette gjør et revisjonsutvalg

En revisjonsutvalg er et utvalg oppnevnt av et selskaps styre for å overvåke finansiell rapportering og offentliggjøring. Utvalget spiller en viktig rolle i å sikre integriteten i selskapets finansielle rapportering og å opprettholde investorenes tillit. Effektiv kommunikasjon mellom revisjonsfirmaer og revisjonsutvalg er sentralt for god selskapsstyring.

PCAOB-leder Erica Y. Williams understreket betydningen av å holde firmaer ansvarlige for å gi revisjonsutvalg, PCAOB og offentligheten viktig informasjon for å beskytte investorer. Robert E. Rice, direktør for PCAOBs avdeling for håndhevelse og etterforskning, påpekte at disse ordrene viser at firmaer ikke kan neglisjere sitt ansvar for å holde revisjonsutvalg informert og rapportere nødvendig informasjon til PCAOB.

Sanksjonene inkluderer ikke bare bøter, men også krav om at firmaene gjennomfører korrigerende tiltak. Dette innebærer å etablere, revidere eller supplere retningslinjer og prosedyrer for å sikre overholdelse av PCAOB-regler og -standarder.

PCAOB oppgir at disse sanksjonene er en del av organets pågående innsats for å styrke tilsyn med revisjonsfirmaer og forbedre kvaliteten på revisjonstjenester. Ved å holde firmaer ansvarlige for brudd på kommunikasjons- og rapporteringskrav, jobber PCAOB for å opprettholde integriteten i finansiell rapportering, og å beskytte investorenes interesser.

Powered by Labrador CMS