Gladnyhet fra Brønnøysund:

Forsinkelsesgebyr for innlevering av årsregnskap utsatt til 1. september

Regnskap Norge melder at Regnskapsregisteret ikke kommer til å beregne forsinkelsesgebyr så lenge årsregnskapet er sendt inn innen utløpet av august. Årsaken er forsinkelsene som den nye skattemeldingen har medført.

Rune Aale-Hansen, Regnskap Norge
Rune Aale-Hansen, adm. direktør i Regnskap Norge, kunne fredag overbringe gode nyheter fra Brønnøysundregistrene til norske bedrifter og regnskapsførerne deres – i hvert fall dem som sliter med å få levert årsregnskapet gjennom IT-systemene sine.
Publisert Sist oppdatert

Vi aner ikke hvem det var som engang sa «forandring fryder», men det bør være ganske åpenbart at vedkommende aldri har jobbet i en økonomiavdeling under større omlegginger av sentrale IT-systemer. 

Årets skattemelding har skapt store problemer for mange, og for å være føre vâr har Regnskap Norge lenge vært i tett dialog med Regnskapsregisteret i Brønnøysund. De fryktet nemlig en gjentakelse av fjorårets situasjon hvor Skatteetaten tillot selskaper med IT-trøbbel å levere årsregnskapet etter fristen, men hvor de samme selskapene ble ilagt straffegebyr fra Regnskapsregisteret for forsinket innlevering.

Regnskap Norge tok den gang opp situasjonen med Brønnøysundregistrene og fikk til slutt aksept for at forsinkelsesgebyrene måtte ettergis, men den nyheten kom først like over nyttår.

Nå melder Regnskap Norge at de igjen har hatt tett dialog med Regnskapsregisteret om årets forsinkelser, og i dag kom meldingen fra Brønnøysund: Derfar understrekes det at selv om de oppfordrer alle til å sende inn årsregnskapene sine så snart som mulig, kommer de heller ikke i år til å kreve forsinkelsesgebyr. 

– Regnskap Norge har jobbet for dette, og vi er glade for den løsningen som Regnskapsregisteret nå har kommet frem til, melder adm. direktør Rune Aale-Hansen på LinkedIn.

Han legger til at Brønnøysundregistrene rent teknisk presiserer at de kommer til å ilegge et forsinkelsesgebyr til dem som leverer etter den formelle fristen, men at dette vil ettergis automatisk uten at selskapet behøver å søke om det. Så kanskje er det ikke bare Skatteetaten som trenger å modernisere IT-systemene sine...

Powered by Labrador CMS