PwC-topp vender tilbake til Økokrim

PwC-partner Gunnar Holm Ringen vender tilbake til Økokrim, for i første omgang å overta det juridiske fagansvaret for økonomisk kriminalitet ved Politihøgskolen (PHS).

Økokrim-sjef Pål Lønseth (t.v.) henter PwC-partner Gunnar Holm Ringen til å ta det juridiske fagansvaret for undervisningen innen økonomisk kriminalitet ved Politihøgskolen.
Publisert Sist oppdatert

Økokrim kunngjør fredag at den erfarne advokaten og statsautoriserte revisoren Gunnar Holm Ringen kommer tilbake til Økokrim. Han er i dag partner og nasjonal leder for gransking og compliance i PwC, men han var politi- og førstestatsadvokat i Økokrim i årene 2003 til 2008.

Ringen blir fast ansatt i Økokrim når han starter en gang før jul i år, men han skal jobbe for Politihøgskolen (PHS) i to år. I første omgang skal han ha det juridiske fagansvaret for økonomisk kriminalitet ved PHS, hvor han skal undervise i studier innenfor økonomisk kriminalitet.

Økokrim-sjef Pål K. Lønseth har arbeidet tett med Ringen tidligere: Da Ringen sluttet som førstestatsadvokat i Økokrim i 2008, gikk han til PwC. Seks år senere fikk han Lønseth som kollega, da sistnevnte ble hentet inn for å lede selskapets avdeling for gransking og compliance – en jobb Ringen i sin tur overtok da Lønseth i 2020 ble hentet til stillingen som leder for Økokrim.

– Vi får om bord en av Norges fremste advokater innen faget gransking, compliance og anti-hvitvasking. Gjennom arbeidet i PwC kjenner han også norsk og internasjonalt næringsliv godt. Jeg er veldig fornøyd med at han kommer til oss, og ser fram til å jobbe med ham igjen, sier Lønseth.

Powered by Labrador CMS