Revisorforeningen og BI med sjarmoffensiv overfor studenter
Handelshøyskolen BI og Revisorforeningen innleder et samarbeid for å lokke flere skarpe hoder til å spesialisere seg innen regnskap og revisjon.
«Kampen om hodene» har vært et gjennomgangstema i Norge i mange år, og det har også vært noe aktørene i både revisjons- og regnskapsbransjen har vært opptatt av.
Revisorforeningen kunne nylig kunngjøre at de har innledet et «strategisk samarbeid» med Handelshøyskolen BI for å trekke flere studenter til revisoryrket.
Strategisk stipend
Som en del av alliansen lanseres et stipend for studenter på det toårige masterprogrammet i regnskap og revisjon. Stipend skal finansieres av Revisorforeningen og dekke studieavgiften for både første og andre studieår til én utvalgt student, og dette skal skje første gang for studieåret 2025/26.
Revisorforeningen forteller Økonomi24 at de (utover de akademiske kvalifikasjonene) ønsker å finne en kandidat som kan dele litt av sin hverdag som student. Målet er at stipendiaten skal vise litt av realitetene i hvordan det er å ta en master i Revisjon og Regnskap, i et format og på en måte som kan fungere for bachelorstudenter på førsteårsnivå.
– Revisoryrket er en variert og sosial jobb. Bransjen er i konstant utvikling, og får nå også en sentral rolle i å sikre at samfunnet kan ha tillit til bærekraftrapporteringen. Derfor er revisors rolle som pådriver og veileder i selskapers utvikling viktigere enn noen gang. Sammen med BI tar vi nå tak for å få flere unge til å få øyene opp for hvilken solid kompetanse og mange muligheter utdannelsen gir, sier adm. direktør ved Revisorforeningen, Karen Kvalevåg.
Utdanning med gode jobbmuligheter
– De siste tre årene har det vært en økning i antall søknader til masterstudier i regnskap og revisjon. Dette er positivt, samtidig som det er en anerkjennelse av at BI tilbyr en utdanning som gir gode jobbmuligheter, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI til Økonomi24.
Hun kan fortelle at søkertallene til master i regnskap og revisjon har vært økende de siste tre årene: I 2022 hadde BI 176 søkere til dette studiet, i fjor var det 258, og i år økte det ytterligere til 264.
– Vi mener at et samarbeid med Revisorforeningen vil styrke interessen for studiet ytterligere. Det er i skjæringspunktet mellom næringsliv og akademia de store mulighetene ligger. Gjennom en tett kobling mot næringslivet kan vi tilby programmer som er i tråd med arbeidsmarkedets behov, sier Spens.
Stor interesse for økonomi og administrasjon
Mulighetene for å tiltrekke seg flere studenter burde være gode: Data fra årets Samordna opptak viser at interessen for økonomiske og administrative fag er tiltagende.
Vi har supplert disse med tallene fra BIs egen kunngjøring i april (BI inngår ikke i samordna opptak), hvor de blant annet slo fast at bachelorstudiet i finans på det tidspunktet hadde 37 prosent flere søkere enn på samme tid i 2023. Samtidig het det også at søkertallene til de regionale campusene i Bergen, Trondheim og Stavanger viste også en oppgang, på henholdsvis 25, 30 og 6 prosent.