Inge Reinertsen fra CFO til CEO i SpareBank 1 SR-Bank

I 14 år har Inge Reinertsen (53) vært CFO i SpareBank 1 SR-Bank ASA. Nå gir styret ham opprykk til stillingen som ny konsernsjef, og han blir også konsernsjef også i nye SpareBank 1 Sør-Norge ASA.

Inge Reinertsen erstatter Benedicte Schilbred Fasmer som konsernsjef i SpareBank 1 Sør-Norge
Inge Reinertsen har vært CFO i SpareBank 1 SR-Bank ASA i 14 år. Nå får han opprykk til konsernsjef, også for nye SpareBank 1 Sør-Norge ASA.
Publisert Sist oppdatert

Benedicte Schilbred Fasmer går som kjent over til Telenor ASA, og i dag ble det kunngjort at hun erstattes av Inge Reinertsen. Han er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og har bred ledererfaring fra både person- og bedriftsmarked i SpareBank 1 SR-Bank-konsernet siden 2001, de siste 14 årene som CFO.

Reinertsen tiltrer rollen som konsernsjef mandag 16. september.

– Jeg er stolt over at jeg får ta på meg kapteinsbindet, og lede en organisasjon som SpareBank 1 SR-Bank, som jeg har vært en del av i 23 år. Gjennom SpareBank 1 Sør-Norge vil vi ha stor kraft og løfteevne sammen med kundene våre, slik at vi skal bidra til vekst og utvikling i landsdelen. Mitt mål er å styrke posisjonen og tilbudet til kundene våre ytterligere, sier Inge Reinertsen, påtroppende konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 Sør-Norge.

- Styret er svært fornøyde med at Inge Reinertsen har takket ja til jobben. Han har lang erfaring fra finansbransjen, norske og internasjonale kapitalmarkeder, i tillegg til at han har jobbet tett på kundene og SpareBank 1-alliansen. Vi har gjennomført en grundig prosess de siste månedene, og det er klart for oss at ingen er bedre enn Inge til å lede konsernet inn i en ny fase, som SpareBank 1 Sør-Norge etter sammenslåingen med SpareBank 1 Sørøst-Norge, sier Dag Mejdell, styreleder i SpareBank 1 SR-Bank.

Skal lede nytt konsern

1. oktober 2024 gjennomføres den juridiske fusjonen mellom SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 Sørøst-Norge. Inge Reinertsen har vært en sentral aktør i arbeidet med denne. SpareBank 1 Sør-Norge blir blant landets største finanskonsern, med rundt 2500 medarbeidere, kontorer i hele Sør-Norge og nesten 400 milliarder kroner i brutto utlån til person- og bedriftskunder.

Fra 1. oktober blir Roar Snippen, dagens CFO i SpareBank 1 Sørøst-Norge, konstituert som CFO i SpareBank 1 Sør-Norge. Samtidig setter konsernet i gang prosessen for å finne en permanent CFO, der både interne og eksterne kandidater vil bli vurdert.

Powered by Labrador CMS