Nicolai Lunde ny CFO i Norwegian Block Exchange

Nicolai Lunde forlater Kistefos for å ta rollen som finansdirektør i kryptovalutabørsen Norwegian Block Exchange.

Fra mandag 16. september er Nicolay Lunde CFO i Norwegian Block Exchange. Han har tidligere jobbet i Kistefos, en av kryptobørsens sentrale eiere.
Publisert Sist oppdatert

Norwegian Block Exchange AS (NBX) har ansatt Nicolai Lunde som finansdirektør (CFO), med virkning fra 16. september 2024. Selskapet kunngjør at Lunde vil spille en sentral rolle i selskapets strategiske plan om å utvikle seg til en digital aktivabank. 

Målet NBX har med denne overgangen, er å bygge bro mellom tradisjonell finans og den raskt voksende kryptovalutasektoren.

Lunde kommer til NBX fra stilling som investeringsanalytiker i Kistefos AS. Der har han blant annet vært styremedlem i Morrow Bank ASA, hvor han også var en del av revisjons- og risikokomiteen. Før han begynte i Kistefos, jobbet Nicolai som analysesjef i Bank Norwegian med fokus på risikostyring og operative forbedringer. 

Han har tidligere jobbet i EYs konsulentvirksomhet som internrevisor for avdelingen for risikostyring av finansielle tjenester. Lunde har en mastergrad i foretaksfinansiering fra Cass Business School og en mastergrad i business og finans fra Heriot-Watt University.

– Vi er begeistret over å få Nicolai med på laget. I løpet av de siste årene har vi hatt nytte av hans verdifulle innsikt som vår kontaktperson hos Kistefos, en av våre viktigste investorer. Jeg er overbevist om at han er den ideelle kandidaten for denne rollen, sier Stig Aleksander Kjos-Mathisen, adm. direktør i NBX i børsmeldingen som kunngjorde ansettelsen.

– Jeg ser veldig frem til å påta meg rollen som CFO i NBX. Dette er en avgjørende tid i NBXs strategiske utvikling, og jeg er spent på å bidra til å realisere våre ambisiøse vekstplaner fremover, sier Lunde selv i den samme meldingen.

Powered by Labrador CMS