Torbjørn Wist blir ny CFO i Telenor

Telenor Group har ansatt Torbjørn Wist som ny finansdirektør (CFO).

Torbjørn Wist kommer til Telenor som CFO, senest i februar 2025. Han hentes fra tilsvarende rolle i Wallenius Wilhelmsen.
Publisert Sist oppdatert

Wist er en erfaren CFO som tidligere har jobbet 13 år i Telenor. Han tiltrer senest 1. februar 2025, skriver Telenor i en børsmelding. Frem til han tiltrer, vil Kasper Wold Kaarbø fortsette som konstituert CFO. 

Han er for tiden konserndirektør og finansdirektør i Wallenius Wilhelmsen, hvor han også hadde stillingen som fungerende administrerende direktør i en 15-måneders periode frem til slutten av mai 2022. Før han begynte i Wallenius Wilhelmsen var han finansdirektør i Scandinavian Airlines System (SAS).

Wist har tidligere jobbet over 13 år for Telenor. Han fungerte som SVP & Group Treasurer. Han ledet også Telenors Group M&A-avdeling, etter å ha tilbrakt et tiår i internasjonale investeringsbanker med hovedfokus på telekombransjen før han begynte i selskapet. 

– Å komme tilbake til Telenor som Group CFO er en stor ære og et privilegium. Telenor er i en unik posisjon til å skape verdier for sine aksjonærer og andre interessenter ved å tilby innovative kundeløsninger og ny teknologi. Jeg er glad for å bli en del av denne reisen og bidra til konsernets strategiske retning og økonomiske resultater, sier Wist i pressemeldingen.

Prosessen med å ansette Telenors neste finansdirektør er gjennomført i samarbeid med påtroppende konsernsjef, Benedicte Schilbred Fasmer, som starter i Telenor innen 1. desember i år. 

– Jeg ser frem til å samarbeide med Benedicte og resten av konsernledelsen, i tillegg til styret, de andre Telenor-selskapene og resten av kollegene mine, sier Wist. 

Høydepunkter fra Wists CV: 

  • EVP & CFO, Wallenius Wilhelmsen ASA. Oktober 2020 – nåværende

  • EVP & CFO, Scandinavian Airlines Systems (SAS). Mars 2018 – September 2020

  • SVP & Group Treasurer, Telenor ASA. Juni 2012 – Februar 2018

  • SVP & Head of M&A, Telenor ASA. April 2008 – Juni 2012

  • Director Group M&A, Telenor ASA. November 2004 – April 2008

  • SVP, Greenhill & Co. International (UK). Juli 1998 – Juni 2004

  • Associate TMT, Merrill Lynch International (UK). Januar 1996 – Juni 1998

  • Financial Analyst TMT, Salomon Brothers (USA & UK). Juli 1993 – Des. 1995

  • Siviløkonom fra Ivey Business School, University of Western Ontario, Canada. September 1989 – Juni 1993

Powered by Labrador CMS