BankID BankAxept kjøper danske Criipto

BankID BankAxept AS kjøper den danske eID-forhandleren Criipto ApS, og etablerer seg med det i forhandlersegmentet. Men forhandlermodellen skal bestå, bedyrer adm. direktør Øyvind Westby Brekke.

Øyvind Brekke (t.v.) i BankID BankAxept sammen med Niels Flensted-Jensen, medgründer i danske Criipto, som BankID nå kjøper.

– Vi ønsker å utvikle nye, innovative tjenester, bringe dem raskt til markedet, og ta del i den internasjonale veksten på eID-området. Criipto har en unik og utviklervennlig integrasjonsplattform, og de tilbyr en rekke europeiske eIDer – inkludert BankID. Vi tror at vi kan få til mye bra sammen, sier Øyvind Westby Brekke, adm. direktør for BankID BankAxept.

Criipto er en såkalt eID-forhandler, som hjelper selskaper innen finans, helsevesen, forsikring og andre sektorer med å implementere og drive digitale ID-løsninger. Selskapet er offisiell forhandler av eID-løsninger til bedrifter i Norge (BankID), Danmark (MitID), Sverige (svensk BankID), Finland (FTN – Finnish Trust Network) med flere.

Criipto ble grunnlagt for 11 år siden av administrerende direktør Niels Flensted-Jensen og teknologidirektør Mikkel Christensen. Selskapet har 20 medarbeidere med hovedkontor i København, og opererer i dag i blant annet Danmark, Norge, Finland, Sverige, Belgia og Nederland. Nå skal Criipto operere som et datterselskap av BankID BankAxept.

Etablerer seg i forhandlerleddet

I dag kjøper norske bedrifter BankID-tjenester gjennom et nettverk av forhandlere, og med dette oppkjøpet vil BankID BankAxept for første gang kunne tilby slike tjenester direkte til markedet.

– Mange bedrifter har et ønske om å kjøpe BankID-løsninger direkte fra oss, raskt, enkelt og selvbetjent. Når vi nå eier en eID-forhandler, vil dette bli mulig. Vi har lenge sagt at vi skal gå fra å være en infrastrukturleverandør, til også å bli en tjenesteleverandør. Et naturlig steg på den reisen er å tilby BankID direkte til markedet, sier Westby Brekke, som likevel understreker at forhandlermodellen vil bestå:

– Vi er veldig fornøyde med samarbeidet vi har med våre forhandlere. De er blant våre viktigste partnere, og det vil de fortsette å være. Med oppkjøpet etablerer vi vår egen direktesalgskanal, som skal leve parallelt med forhandlersamarbeidet vårt, understreker Westby Brekke. 

Niels Flensted-Jensen er medgründer og adm. direktør for Criipto. Han ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med BankID BankAxept.

– Vi forventer å styrke vår posisjon med BankID BankAxept som eier. De er kompetente kjøpere, som kjenner oss og våre produkter, og vi deler ambisjoner for fremtiden. Vi forventer å kunne akselerere vår produktutvikling og utvide vår tilgang til europeiske markeder, sier Flensted-Jensen.

Powered by Labrador CMS