Din timeplan for statsbudsjettet – og ekspertkommentarene til det

Statsbudsjettet er blitt noe mange vil mene mye om. Her kan du få ekspertkommentarer, innspill og bakgrunnsstoff på det finansminister Trygve Slagsvold Vedum legger frem 7. oktober kl. 10:00.

Mandag 7. oktober vil finansminister Trygve Slagsvold Vedum legge frem Regjeringens forslag til statsbudsjett. Det kommer mange til å mene mye om
Publisert Sist oppdatert

Regjeringens program for dagen:

Mandag 7. oktober kl. 08:00: Finansdepartementet

Finansdepartementet offentliggjør nøkkeltall i forkant av at statsbudsjettet legges frem.

Mandag 7. oktober kl. 10:00: Finansministeren

Statsbudsjettet legges frem, og alle nødvendige dokumenter gjøres tilgjengelig på denne linken. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum holder finanstalen i Stortinget.

Mandag 7. oktober kl. 12:30: Finansministeren

Finansministeren presenterer innholdet i statsbudsjettet i en pressekonferanse i Akersgata 59, Oslo. Pressekonferansen streames på denne linken.

Andre aktører etter fremleggelsen:

Mandag 7. oktober kl. 13:00: KPMG Law

KPMG kjører en livestream på LinkedIn hvor KPMGs skatteekspert Thor Leegaard går gjennom hovedtrekkene i statsbudsjettet.

Mandag 7. oktober kl. 14:00: Advokatfirmaet Strandenæs

Advokatfirmaet Strandenæs arrangerer en times gratis webinar hvor de gjennomgår statsbudsjettet – i kombinasjon med den ekstraordinære økonomiske situasjonen Norge nå står i. (For de som er underlagt Finanstilsynets retningslinjer, gir webinaret 1 time godkjent etterutdanning med anbefalt fagområde skatt og avgift).

Mandag 7. oktober kl. 14:00: BDO Advokater

Skatte- og avgiftseksperten i BDO Advokater inviterer til et direktesendt webinar hvor de går gjennom de skatte- og avgiftsrelaterte punktene i budsjettet som næringslivet bør merke seg.

Mandag 7. oktober kl. 14:00: Kommunenes Sentralforbund

KS inviterer til digitalt stormøte mandag 7. oktober kl. 14 etter at statsbudsjettet for 2025 er lagt fram. Kommunal- og distriktsminister Erling Sande og KS' styreleder Gunn Marit Helgesen deltar.

Tirsdag 8. oktober kl. 9-11: Deloitte

Deloitte inviterer til frokostseminar i Dronning Eufemias gate 16, Oslo, om hvilke konsekvenser de viktigste skatte- og avgiftsnyhetene i statsbudsjettet vil få for næringslivet – med enkel servering fra kl. 08.30. Arrangeres også i Stavanger, Haugesund og Bergen. (For de som er underlagt Finanstilsynets retningslinjer, gir seminaret revisorer og regnskapsførere rett til å beregne 2 timers etterutdanning i skatte- og avgiftsrett).

Tirsdag 8. oktober kl. 9-10: Statsforvalteren i Trøndelag, Trøndelag fylkeskommune og KS

Disse aktørene inviterer til et kort digitalt møte med trønderske kommuner tirsdag 8. oktober kl 09-10, for å legge fram fordelingen av skjønnsmidler, samt se på budsjettforslagets virkninger for fylkets kommuner.

Mandag 14. oktober kl. 10:00: Magnus Legal 

Her vil advokat & partner Sigbjørn Sørensen ta for seg de viktigste endringene i skatte- og avgiftspolitikken i regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2025.

Onsdag 16. oktober kl. 08:30-10:00: Bærum Næringsråd

Statsbudsjettet 2025 – hva betyr det for næringslivet, og hvor går politikken frem mot valget? Bærum Næringsråd inviterer til møte med presentasjon fra Petter Kvinge Tvedt, partner i Kruse Larsen og tidligere statssekretær i Finansdepartementet. Frokost serveres fra 08:00. Gratis for medlemmer av Bærum Næringsråd.

Andre som også vil kommentere

Det er også flere som ikke kommer til å ha egne arrangementer, men som har uttalt at de etter, eller i løpet av publiseringsdagen, kommer til å publisere kommentarer på websidene sine:

Powered by Labrador CMS