Norske Equro skal erobre det europeiske markedet for aksjonæradministrasjon

Deres digitale plattform har allerede en dominerende posisjon innen prosjektfinansiering og aksjonæradministrasjon i norske meglerforetak.

Hallvard Nordland Brattli er Chief Operating Officer i norske Equro, som leverer programvare for aksjonærhåndtering.
Publisert

Equro, tidligere kjent som Nordic Issuer, har posisjonert seg som en ledende leverandør av programvare og tjenester innen aksjonæradministrasjon for unoterte selskaper i Norden fra sin base på Billingstad i Asker utenfor Oslo. 

Enkelt forklart tilbyr de en modulstyrt løsning som er spesielt utviklet for å håndtere aksjonærer i unoterte selskaper og innen prosjektfinansiering. Løsningen dekker alt fra kapitalinnkallinger, utbetalinger, onboarding av aksjonærer/investorer, KYC/AML til ansvarsfordeling internt i meglerhusene, og ivaretar kompleksiteten knyttet til aksjonærbok i selskaper med flere aksjonærer. 

Teknologi som strømlinjeformer backoffice i meglerforetakene

Kjernen i plattformen består av moduler for ordre, emisjon, CRM, compliance og dokumentlagring. Dette er verktøy som hjelper meglerforetakene med å strømlinjeforme det som er kjent som backoffice, inkludert å effektivisere arbeidet og redusere risiko. I tillegg kommer tjenester knyttet til plattformen, også kjent som kontoføring. 

– Vi har fått en sterk posisjon blant norske meglerforetak som har prosjektfinansierte selskap, for eksempel innenfor næringseiendom og shipping. Dette er en posisjon bygget på to bein: Den digitale plattformen for aksjonæradministrasjon er det ene, og det andre er kontoføringstjenester utført med vår egen plattform, eller for noterte selskaper i form av Euronext «VPS». 

Det sier Hallvard Nordland Brattli, Chief Operating Officer (COO) i Equro, som tidligere har vært ansvarlig for utstederavdelingen, for norske selskap, i DNB, og har over ti års erfaring fra jobben med børsnoterte selskaper og påfølgende selskapshendelser. 

Fokus på compliance og skalerbarhet

Finansnæringen har større krav til samsvar med lovgivning og regelverk enn de fleste andre bransjer. Dette gjenspeiles i Equros løsninger for compliance og GDPR, som sørger for at alle transaksjoner og aksjonærinteraksjoner skjer i henhold til alle relevante lovkrav.

– Plattformen hjelper ikke bare meglerforetakene med effektiv drift og etterlevelse av regelverk. Investorer ønsker tilgang og oversikt over sine investeringer i sanntid. Med vår plattform kan investorer holdes bedre informert samtidig som meglerforetaket får færre forespørsler fra enkeltinvestorer. Dette er spesielt verdifullt for selskaper med et betydelig antall aksjonærer, sier Brattli. 

Pandemien satte for alvor fart i digitale generalforsamlinger. Equros plattform ordner alt fra utsending av invitasjoner til selve gjennomføringen av møtet. Dette gjør det enklere og mer effektivt for selskaper å håndtere både små og store aksjonærmasser, spesielt for selskaper som opererer på tvers av landegrenser eller har komplekse eierskapsstrukturer.

Satsing på Sverige og Europa

Equro har allerede oppnådd stor suksess i Norge med sin tilnærming til aksjonærforvaltning, og ser nå til utlandet. I mai 2024 åpnet selskapet sitt første kontor i Stockholm, med mål om å replikere suksessen i det svenske markedet. Med lignende regelverk som i Norge, er potensialet for vekst stort.

– Vår erfaring i det unoterte segmentet har gitt oss en unik posisjon i Norge, og vi tror vi kan oppnå den samme suksessen i Sverige, som er et betydelig større marked. Den satsingen ledes av vår CEO, Anders Viken Tøftemo, som for anledningen har flyttet til Stockholm. Det er en satsing som inkluderer både salg av vår digitale plattform og kontoføring for noterte og unoterte selskaper, sier Brattli. 

Powered by Labrador CMS