Nyskaper i forsikring søker CFO til internasjonal vekstreise

Tillit Forsikring forsikrer oss når vi kjøper brukte klær, elektronikk og andre varer på Finn. Nå søker det delvis Schibsted-eide selskapet CFO til å være med på europeisk ekspansjon.

Styreleder Anders Skar (t.v.) og daglig leder Erik Skaar i Tillit Forsikring
Publisert

Tenk deg at du skal kjøpe en brukt iPhone på Finn. Selger oppgir at den er pent brukt og i topp stand, men kan du stole på opplysningene? 

– Mangelen på tillit er kanskje den største hindringen for mer gjenbruk og mer bærekraftig forbruk. Vi skulle så gjerne kjøpt flere ting brukt, men vi tar ikke sjansen fordi vi ikke føler oss sikre nok på at vi får det vi betaler for. 

Det sier gründer Erik Skaar i Tillit Forsikring. Løsningen på utfordringen er blitt til et forsikringsprodukt som tilbys kjøper av brukte ting inne på Finn.no. Det er en løsning som fungerer så godt at eieren av Finn, Schibsted, er blitt største eier. 

Internasjonal ekspansjon med solid eier i ryggen

Nå skal Tillit Forsikring selge løsningen også til andre europeiske markedsplasser – i og utenfor Schibsted-sfæren. Med seg på laget har Skaar fått styreleder Anders Skar, kjent som leder i Nordnet, og nå privatinvestor i flere oppstartsselskaper. 

– Tillit Forsikring er et raskt voksende InsurTech-selskap. Vi har funnet en unik plass i markedet ved å forsikre brukte varer på digitale markedsplasser, og vi er først i Europa. Vår løsning senker risikoen for forbrukere som kjøper brukt, og gjør bærekraftige valg mer attraktive, sier Skar. 

CFO må være mer enn en regnskapssjef

Tillit Forsikring består for tiden av seks personer, og de har foreløpig lokaler i Forksningsparken på Blindern i Oslo. Nå søker de en CFO som kan være med på den videre vekstreisen. Hvem ser de etter?

– Som CFO i Tillit Forsikring vil du være en nøkkelspiller i å videreutvikle selskapet. Vi har store ambisjoner og har allerede lansert i flere nordiske land, med ekspansjonsplaner til Danmark og Sverige i nær fremtid. Det å kunne bidra til denne reisen, både fra et økonomisk, markedsmessig og regulatorisk perspektiv, gir stillingen en strategisk betydning, sier Skar.

Han sier at den som skal lykkes som CFO i Tillit Forsikring må være mer enn bare en økonomisk leder. Rollen krever at du evner å bidra bredt til selskapets vekst og utvikling. 

– Du vil være involvert i alt fra dag-til-dag økonomistyring til langsiktig forretningsutvikling. Du må videre være komfortabel med å håndtere en raskt voksende virksomhet. Det siste er ikke minst viktig for oss i vekstfasen vi har foran oss. CFO vil spille en viktig rolle i å hente kapital og opprettholde gode relasjoner med investorer, sier Skar. 

Krever god forretningsforståelse

Han sier at det innebærer å selge selskapets visjon og muligheter til potensielle investorer, og sikre at vekstpotensialet blir maksimert. Gründer Skaar sier at det vil være betydelige utfordringer også i den daglige driften: 

– CFOen må også være en kommersiell leder som forstår kjernen i det vi driver med: Produktene vi tilbyr og hvordan vi kan utnytte mulighetene som åpner seg. Det handler ikke bare om å holde styr på tallene, men også om å bidra til å skape nye inntektsmuligheter, som å utvikle flere forsikringsprodukter eller utnytte data og prising av risiko.

Skaar legger til at CFO også må evne å sette seg inn i regulatoriske krav i forsikringsbransjen. Dette vil være viktig for å sikre at de er i samsvar med lover og regler i alle markeder de opererer i. Han sier at det er en rolle som passer for den som er ambisiøs og med gjennomføringsevne for selskapets vekst – og for rollen de spiller innen bærekraft. 

– CFO vil være en del av en kultur preget av innovasjon, smidighet og rask beslutningstaking. I denne stillingen vil du få en unik mulighet til å være med på å forme fremtiden til et selskap med store ambisjoner og potensiale for internasjonal suksess, sier Skaar. 

Hodejeger: Et godt eksempel på den moderne CFO

Hodejegerne Frank Braathen-Hauge og Kenneth Klev i Assessit bistår Tillit Forsikring i rekrutteringen. Klev kommenterer at dette er en rolle som godt eksemplifiserer den rollen som en CFO forventes å spille i et mindre vekstselskap: 

– Dette er en mulighet for en CFO som ønsker å gjøre mer enn bare å lede økonomien; det er en sjanse til å være med på en spennende vekstreise i et fremoverlent selskap som gjør en forskjell. Du må både ha de grunnleggende egenskapene knyttet til økonomistyring og rapportering, samtidig som du må kunne se de mulighetene som bør gripes med den risikoen det innebærer. Hvis du har en kommersiell tankegang, strategisk teft og et ønske om å bidra til å forme fremtidens bærekraftige forsikringsløsninger, er dette en jobb verdt å søke på, sier Klev.

Powered by Labrador CMS