SAP investerer i israelsk AI mot bedrageri

Kunstig intelligens fra israelske Datricks skal gjøre det enklere for brukere av SAP, Oracle og Salesforce å oppdage bedrageri og uregelmessigheter.

Publisert Sist oppdatert

Den israelske teknologibedriften Datricks styrker sin AI-drevne plattform for risikohåndtering. Nylig hentet de inn 15 millioner dollar i en finansieringsrunde, der blant annet programvaregiganten SAP deltok. 

CFO Dive skriver at midlene skal brukes til å videreutvikle selskapets plattform, som hjelper virksomheter med å oppdage bedrageri, menneskelige feil og manglende overholdelse av reguleringer. 

I Datricks' egen pressemelding sier CTO Roy Rozenblum følgende: 

– Integrasjonen med SAP Signavio-løsninger markerer en viktig milepæl i vårt oppdrag om å revolusjonere risikostyring og sikre finansiell integritet. Ved å kombinere vår AI-drevne risikohåndtering med SAP Signavios prosessekspertise, gir vi organisasjoner mulighet til å identifisere og adressere risikoer proaktivt, noe som sikrer bærekraftig vekst og motstandsdyktighet.

Ifølge en analyse fra Association of Certified Fraud Examiners mister bedrifter i gjennomsnitt 5 prosent av sine inntekter på grunn av bedrageri hvert år, noe som utgjør mer enn 3,1 milliarder dollar globalt. En annen undersøkelse fra risikohåndteringsselskapet Creditsafe viser at over halvparten av bedrifter taper mer enn 30 prosent av sine totale inntekter på grunn av svindel. Det er CFO Dive som gjengir tallene. 

Datricks' plattform er kompatibel med forretningssystemer fra SAP, Oracle og Salesforce, og bruker avanserte algoritmer til å analysere daglige prosesser og flagge uregelmessigheter. I juli kunngjorde SAP at Datricks’ plattform nå er en «SAP endorsed app», noe som innebærer en utvidet partnerskapsavtale der SAP vil promotere verktøyet og dele inntektene det genererer.

Powered by Labrador CMS