Jon Lidefelt ny CFO i Swedbank

Swedbank fant sin nye finansdirektør i Baltikum: Jon Lidefelt leder selskapets baltiske forretningsvirksomhet, og er allerede medlem av konsernledelsen.

Jon Lidefelt er utnevnt til ny finansdirektør i Swedbank
Publisert Sist oppdatert

Swedbank har utnevnt Jon Lidefelt som ny finansdirektør (CFO). Han leder selskapets forretningsområde for baltisk bankvirksomhet, og er allerede medlem av konsernledelsen.

– Jon har erfaring fra mange ulike deler av banken og en god forståelse av vår virksomhet. Jeg ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid i hans nye rolle, sier Jens Henriksson, adm. direktør og konsernsjef i Swedbank.

Lidefelt har en mastergrad i teknisk fysikk med spesialisering i finansiell matematikk fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han har vært ansatt i banken siden 2013.

– Jeg har hatt en fantastisk erfaring i min nåværende rolle. Nå ser jeg frem til denne muligheten til å fortsette vår vei mot Swedbank 15/25 og sikre en langsiktig egenkapitalavkastning på minst 15 prosent, sier Lidefelt selv.

Han tiltrer sin nye stilling 1. november 2024 og erstatter Anders Karlsson, som blir leder for Swedbanks virksomhet i USA fra neste år. Olof Sundblad er utnevnt til fungerende leder for baltisk bankvirksomhet. Han er i dag finansdirektør for virksomheten i Baltikum og blir med dette medlem av konsernledelsen. Arbeidet med å finne Sundblads etterfølger er i gang.

Powered by Labrador CMS