BankID-datter inn i kursmarkedet for antihvitvask

Antihvitvaskingsaktøren Kundesjekk, eid av BankID BankAxept, skal samarbeide med rådgivningsselskapet FCPA for å tilby opplæring innen antihvitvask. Målet er å bidra i kampen mot økonomisk kriminalitet.

Torgeir Storberget Lie i FCPA og Eva Cecilie Sandberg i BankID BankAxept
Publisert

Kundesjekk er en aktør innen antihvitvasking som er eid av BankID BankAxept. Mandag kunngjorde selskapet et partnerskap med rådgivningsselskapet FCPA.

Målgruppen er i første rekke selskaper som er underlagt hvitvaskingsloven, som eiendomsmeglere, regnskapsførere, revisorer, verdipapirforetak og advokater. De to selskapene vil begynne med å utvikle skreddersydde kurs og lovpålagt opplæring innen antihvitvasking og bekjempelse av terrorfinansiering.

Stor behov for kurs og opplæring

– Mange av våre kunder etterspør opplæring og kurs innen antihvitvask. Vi ønsker å være tidlig ute og sikter mot en lederrolle i dette markedet. Derfor er vi veldig glade for samarbeidet med FCPA, som gjør at vi kan gi et langt bedre tilbud innen bekjempelse av økonomisk kriminalitet, sier Eva Cecilie Sandberg, leder av forretningsområdet KYC i BankID BankAxept.

FCPA er et nyetablert kompetansehus med spesialister på bekjempelse av økonomisk kriminalitet. Selskapet bistår flere ulike aktører med opplæring, operasjonell støtte og etterlevelse av hvitvaskingsregelverket. FCPA ledes av advokat Torgeir Storberget Lie, som også vil stå for det faglige innholdet i de tjenestene FCPA og Kundesjekk sammen vil tilby.

Vårt mål er å gjøre antihvitvaskingsarbeidet mer forståelig, slik at det blir enklere å bekjempe hvitvasking, terrorfinansiering og annen alvorlig kriminalitet,

Torgeir Storberget Lie,
FCPA

– Vi ønsker å tilby både bransjespesifikke opplæringspakker og virksomhetstilpassede kurs for enkeltkunder. Vi har allerede gjennomført en rekke pilotprosjekter, blant annet for advokatfirmaer og eiendomsmeglerforetak, med positive tilbakemeldinger. Vårt mål er å gjøre antihvitvaskingsarbeidet mer forståelig, slik at det blir enklere å bekjempe hvitvasking, terrorfinansiering og annen alvorlig kriminalitet, sier Storberget Lie.

Plikt og dokumentasjon

Kundesjekk fikk i sommer Beaufort Solutions som søsterselskap, da BankID BankAxept kjøpte selskapet og deres tjeneste «Kjenn din kunde» for å sette fart på veksten og skape bedre tjenester. Gjennom samarbeidet med FCPA utvides satsingen mot hvitvasking og økonomisk kriminalitet ytterligere.

– Mange rapporteringspliktige virksomheter mangler nødvendig kompetanse til å bruke verktøyene korrekt og forstå innholdet i rapporteringskravene. Det er vanskelig å gjøre rett når man ikke vet hva tilsynsmyndighetene forventer. Vi ønsker å gjøre det lett for våre kunder å etterleve lovkravene – men enda viktigere – hjelpe dem til å faktisk avdekke mulig hvitvasking, sier Sandberg.

Hun påpeker at bedriftene er pålagt å ha opplæringsplaner, og at de må kunne dokumentere denne opplæringen dersom Finanstilsynet kommer på døren.

Powered by Labrador CMS