Norsk robot-revolusjon søker controller

Vil du ha en hånd på rattet i vekstreisen i et norsk selskap som skal endre verden? Med over 1 milliard i kapital skal 1X lansere roboten NEO og utkonkurrere Tesla.

Publisert Sist oppdatert

– NEO er et produkt som virkelig kan endre arbeidet i hjemmene våre, og det med en like transformerende kraft som bilen medførte for transport. Ikke bare mener vi selv at vi er blant landets kuleste arbeidsplasser; vi har også svært solid finansiering fra en av verdens ledende investorer. 

Det sier VP Accounting Linda Walen Arnesen i 1X. Den siste tiden har selskapet fått mye oppmerksomhet knyttet til videoen av deres nyeste produkt, roboten NEO, som er så lik et menneske at folk tror det er juks. 

Kolleger i Moss og Silicon Valley

Nå søker hun en ny kollega, med tittelen Group Financial Controller. Rollen vil få en viktig funksjon i et selskap i sterk vekst, som er i ferd med å doble antall ansatte. Og hvor lanseringen av NEO i det amerikanske markedet nærmer seg med stormskritt. 

– Vi har allerede 170 ansatte, hvorav en fjerdedel jobber i Silicon Valley, resten i topp moderne lokaler nær togstasjonen i Moss. Her jobber et stjernelag av eksperter innen robotikk fra nesten 20 land, ledet av gründeren vår, Bernt Øivind Børnich. Veldig mange av mine kolleger pendler fra Oslo, ikke minst fordi togturen nå er blitt så kort, sier hun. 

Den som får jobben, vil spille en sentral rolle i selskapets økonomiske strategi og vil blant annet bidra til transfer pricing, månedsavslutninger, konsolidering, forecasting og rapportering internt og eksternt. Rollen innebærer også tett samarbeid med en controller i USA.

Må like endringer og smarte kolleger

– Dette er en stilling som må tilpasse seg et selskap i en vekstreise og med kontinuerlig endring. Personen vil ha en ledende rolle i å utvikle ulike modelleringssystemer, som for eksempel kan gi svar på hvordan kontantstrømmen påvirkes av ulike parametre. Dette vil igjen få direkte innvirkning på selskapets beslutninger, sier Arnesen. 

Når en av de viktigste konkurrentene er Tesla, sier det seg selv at du vil ha kolleger som er blant de smarteste i verden på sitt felt.

Linda Walen Arnesen,
VP Accounting i 1X

Arbeidsspråket er engelsk, men det bør ikke avskrekke noen fra å søke, mener hun. Det sentrale er at kandidatene kjenner norske regler for regnskap og skatt. Selskapet bruker Tripletex for regnskap og lønn.

– Når en av de viktigste konkurrentene er Tesla, sier det seg selv at du vil ha kolleger som er blant de smarteste i verden på sitt felt – og hvor tempoet er veldig høyt. Derfor må du være en foroverlent type for å trives og lykkes i dette miljøet. Du må ikke bare tåle at endringstakten er høy, du må like det, sier Arnesen. 

Powered by Labrador CMS